fbpx

Update situatie omtrent Coronavirus

Geplaatst op 12 maart 2020

Alle informatie over de maatregelen omtrent de corona-crisis wordt naar de leden gecommuniceerd via de mail die gekoppeld is aan het ledenadministratiesysteem! Alle informatie is ook hier te vinden. Het uitgebreide Corona protocol van de danssector dat wij volgen vind je hier: Basisprotocol-danssector-3-dec-2020

update 1 maart:

We gaan weer lekker buiten dansen! We zijn druk bezig om het rooster t/m 26 jaar voor iedereen buiten te organiseren. Dit is nog niet helemaal rond. Groepen die al wel buiten gaan dansen vandaag/morgen hebben hier een mailtje over gehad (rest gewoon nog online). We hopen morgen iedereen te informeren met het definitieve rooster!

update 4 januari:

We gaan het complete rooster online via ZOOM aanbieden! Meer informatie vind je hier.

update 15 december:

Lieve leden en ouders,

Het zal niemand zijn ontgaan dat we vanaf vandaag in Nederland in lockdown zijn. Dit betekent helaas ook dat we per direct de deuren van DanZation! moeten sluiten. Geen kerstlessen deze week, geen inhaallessen in de vakantie en ook daarna mogen we jullie nog niet in de danszaal verwelkomen. We vinden het enorm jammer maar begrijpen ook dat dit nu nodig is om het virus in te dammen. Nu nog even de schouders eronder met z’n allen zodat we, in ons geval, hopelijk het grootste deel van 2021 onbezorgd kunnen dansen en sporten en we voorzichtig kunnen uitkijken naar de hervatting van de optredens voor onze dansers. Want dat doen we zo graag!

We laten het even bezinken en gaan met elkaar overleggen hoe we de lessen na de kerstvakantie gaan vormgeven. We wensen iedereen sterkte en ondanks alles hele fijne feestdagen.

Met vriendelijke groet namens het hele team,

Babs Vreman

Dansschool DanZation!

 

update 17 oktober, 12.00u:

De regels zijn de afgelopen week dagelijks aangepast naar aanleiding van nieuwe communicatie vanuit de rijksoverheid, veiligheidsregio’s en de diverse bonden. Na overleg met gemeente Zeist blijkt dat we alle lessen gewoon kunnen geven. Voor de lessen t/m 17 jaar verandert er niks. De danslessen boven de 18 jaar kunnen ook gewoon doorgaan, vanzelfsprekend met minimaal 1,5 meter afstand en de nodige maatregelen. Ook de sportlessen kunnen doorgang vinden. In onze ruimte betekent dat dat we in drie groepjes van 4 kunnen trainen, groepjes mogen onderling niet mengen. De betreffende groepen krijgen uitgebreidere instructie. Maar gelukkig kunnen we gewoon blijven dansen en sporten en zo onze lichamelijke en mentale conditie op peil houden!

 

update 14 oktober, 12.00u:

Voor nu lijkt het erop dat de sportlessen en danslessen boven de 18 jaar ook gewoon door kunnen gaan met een maximum van 30 personen per ruimte met minimaal 1,5 meter afstand (wat in onze danszalen neerkomt op maximaal 18 personen met minimaal 2 meter afstand). In de regels voor binnen en buiten op de site van de rijksoverheid wordt onder het kopje ‘sport en spel’ genoemd dat dit voor groepslessen voor individuele sporten (zoals onze pilates, bodyshape en dancepower lessen) geldt. Ook onder het kopje ‘kunstbeoefening’ (o.a. dans) wordt genoemd dat dit mag onder dezelfde voorwaarden als hierboven beschreven. Dat zou betekenen dat al onze lessen gewoon door kunnen gaan, dat zou heel fijn zijn! We houden de ontwikkelingen in de gaten, als er aanpassingen zijn communiceren we dat direct naar de betreffende groepen. Hieronder de link naar de pagina met alle informatie (zie kopje ‘sport en spel’ en ‘kunstbeoefening’).

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven

 

update augustus 2020:

Vanaf 31 augustus start het nieuwe seizoen en gaan we weer binnen dansen en sporten. Om dit op een zo veilig mogelijke manier te doen, geldt er een aantal regels omtrent hygiëne, looproutes en halen/brengen. Het complete protocol vind je hier:

PROTOCOL BINNEN DANSLESSEN DANSSCHOOL DANZATION versie 1 aug20

De belangrijkste regels zijn:

 • Blijf thuis bij (milde) klachten van (neus)verkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts of wanneer een gezinslid koorts of benauwdheidsklachten heeft.
 • Houd 1,5 meter afstand. Dit geldt niet voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar onderling maar wij zullen dit  in de les waar mogelijk wel aanhouden.
 • Was je handen voor en na de les, hoest/nies in de elleboog.
 • We proberen het gebruik van toilet en kleedkamer tot een minimum te beperken; kleed je thuis om, zorg dat je in de dansles alleen je schoenen nog hoeft te wisselen en ga thuis nog even naar de wc.
 • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de start van de les aan, dan mag je pas naar binnen. Kinderen komen alleen naar binnen, ouders kunnen niet in de dansschool wachten tijdens de les. Peuters en kleuters mogen in nood wel in de zaal afgezet worden door een ouder.
 • LOCATIE ZEIST: leerlingen komen van de vooringang naar binnen. Dit is geen uitgang. Kom net voordat de les start en loop meteen door naar de zaal. Voor 18+ groepen: als je binnen te druk is om met 1,5 meter afstand te wachten dan wacht je even buiten tot de les start. De uitgang is via de nooddeur van de betreffende zaal (zaal 1; zijkant van het pand, zaal 2: achterkant van het pand), hier kunnen de leerlingen opgewacht worden. Let bij het wachten op de 1,5 meter afstand.
 • LOCATIE DRIEBERGEN: de uitgang is via de nooddeur naast de leszaal.
 • LOCATIE ODIJK EN WIJK BIJ DUURSTEDE: houd de looproute in de gaten en houd 1,5 meter afstand.

update juli 2020:

We hebben het seizoen gelukkig mooi buiten af kunnen sluiten met kijklessen bij de jongsten en leuke videoclip-opnames bij de ouderen! In de week van 31 augustus start het nieuwe seizoen weer, we gaan dan weer binnen in de dansschool aan de slag. We hebben ons al goed voor kunnen bereiden op de maatregelen die het binnen dansen mogelijk maken. Voor de start van het nieuwe seizoen krijgt iedereen hier nog een informatiemail over.

update mail 8/5/2020:

mail 8 mei

update mail 22/4/2020:

mail 22 april

update mail 27/3/2020:

mail 27 mrt

update zondag 15/3/2020

Helaas is er op dit moment geen andere juiste beslissing dan de deuren van dansschool DanZation! per direct te sluiten, in ieder geval tot en met 6 april. We hopen iedereen na deze tijd in goede gezondheid weer terug te zien. Keep calm and dance in the living room!

Het DanZation!team

 

update vrijdag 13/3/2020

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen van de overheid aangaande het coronavirus hebben we moeten besluiten om de Minishows op zondag 15 maart niet door te laten gaan aangezien dit een evenement betreft met meer dan 100 leden. Met betrekking tot de doorgang van de lessen hebben we vanochtend contact gehad met de GGD regio Utrecht. Zij geven aan dat er geen reden is om lessen af te zeggen dus de dans- en sportlessen gaan vooralsnog gewoon door. Docenten met verkoudheidsklachten, hoesten of koorts blijven thuis. We blijven de ontwikkelingen nauwgezet volgen, mochten er aanpassingen voor de lessen van DanZation! zijn, dan communiceren we dit via de site, mail en social media kanalen. Mochten er lessen niet doorgaan in verband met een zieke docent, dan sturen we hier ook een mailtje over. Houd je mailbox dus goed in de gaten en check ook je spambox als je info@danzation.nl nog niet hebt toegevoegd aan je lijst van veilige afzenders. We zullen dit ook hieronder op de site publiceren.

Maatregelen in de lessen

 • We willen ouders van leerlingen die dansen in Zeist vragen om kinderen zoveel mogelijk bij de deur af te zetten en op te halen. Door niet mee naar binnen te komen willen we het aantal mensen dat tegelijk in de dansschool is, beperken. Wij zullen de jongsten opvangen en weer naar buiten begeleiden. Natuurlijk kun je gewoon naar binnen komen als je een vraag hebt of je kind zich hier niet prettig bij voelt maar we zouden dit graag tot een minimum beperken.
 • Kom zoveel mogelijk omgekleed en niet te vroeg naar de les zodat je direct door kunt lopen naar de zaal.
 • De docenten zien erop toe dat alle leerlingen hun handen wassen voor en na de lessen.
 • In de lessen houden we afstand van elkaar en proberen we lichamelijk contact te vermijden
 • Leerlingen die last hebben van verkoudheidsklachten, hoesten of koorts verzoeken we niet naar de les te komen.
 • Houd verder de adviezen van het RIVM aan, de docenten houden dit ook in de gaten
  • Was regelmatig je handen met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes, gooi deze na gebruik meteen weg
  • Vermijd zoveel mogelijk direct contact met anderen, schud geen handen

Vanzelfsprekend kan iedereen zijn/haar eigen afweging maken met betrekking tot het volgen van de lessen maar we hopen dat leden zonder klachten lekker komen dansen/sporten. Zo zorgen we hopelijk voor een beetje ontspanning in deze hectische tijden!

Meer lezen over het Corona Virus of wat je kunt doen om verdere verspreiding te voorkomen? Kijk op de site van de rijksoverheid voor de laatste informatie.

Er zijn op dit moment geen lessen die uitvallen

Babs Vreman

DanZation!

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze nieuwsbrief

Volg DanZation!