fbpx

Eindshow 2021

Geplaatst op 7 mei 2021

Eindshows 2021

Beste dansleden en ouders,

Vorig jaar moesten we het een seizoen zonder eindshow doen en dat gaat ons niet nog een keer gebeuren! Vandaar dat we dit jaar alles op alles hebben gezet om voor een mooie afsluiting van het seizoen te zorgen. De leerlingen willen graag hun ingestudeerde choreografieёn showen aan het thuisfront en dat gaan we regelen. Normaal verzorgt DanZation! aan het eind van het dansjaar 8 voorstellingen in theater Figi in Zeist. Dit jaar kan dat helaas niet met publiek, vandaar dat we de shows gaan filmen. Dat gaan we doen in 16 kleinere shows maar de opnames vinden wel plaats in theater Figi. Zonder publiek en met het filmen van de show wordt het theater aangemerkt als opnamestudio waardoor het binnen de huidige Corona-maatregelen mogelijk is om dit te realiseren (ervan uitgaande dat de maatregelen niet verder aangescherpt worden, we weten ondertussen dat niks 100% zeker is). Maar de kans is dus heel groot dat de leerlingen dit jaar dus tóch kunnen schitteren op het mooie Figi podium!

Hoe gaan we dit doen? De opnames vinden plaats op de oorspronkelijke eindshowdata, namelijk 19, 20, 26, 27 juni. In het schema onder dit bericht vind je de verdeling van de groepen over de data. Je bent op een van die dagen ongeveer 1,5 uur kwijt voor het opnemen van je dans. De opnames vinden plaats in een kleine show van 3 a 4 groepen die tegelijk in Figi aanwezig zijn waarbij iedereen binnen zijn of haar eigen groep blijft en er voldoende afstand gehouden kan worden. Oefenen en wachten gebeurt zoveel mogelijk buiten. Er is steeds maar 1 groep tegelijk bij het toneel aanwezig. Ook wordt er dit jaar natuurlijk geen make-up en eten/drinken gedeeld. Een uitgebreide omschrijving van planning en maatregelen volgt begin juni.

De uitzendingen van de shows vinden plaats op 2, 3 en 4 juli. Elke show heeft een vast uitzendmoment, duurt ongeveer een uur en is makkelijk vanuit huis te volgen.

Normaal gesproken worden de eindshows betaald uit de opbrengsten van de kaartverkoop. Dit jaar kan er geen publiek aanwezig zijn en kunnen er dus geen kaartjes verkocht worden. Gelukkig hebben we met Figi dit jaar een speciale regeling kunnen treffen waardoor we een stuk minder hoeven te betalen maar nog steeds zijn we een hoop geld kwijt aan het theater en opname-apparatuur. We willen daarom aan elke leerling graag een bijdrage van € 10 vragen voor deelname aan de show. Hiervoor krijgt iedereen een mooie optreedervaring in het theater, kan de link van de uitzending met zoveel mensen gedeeld worden als er mee willen kijken en kun je meekijken met de andere shows. Hiermee wordt ongeveer de helft van de kosten gedekt, de andere helft nemen we vanuit DanZation! voor onze rekening. Hoe en wanneer dit geїncasseerd wordt, laten we weten in juni.

We hopen op deze manier dit turbulente seizoen op een mooie manier af te sluiten. Alle docenten zijn in de les hard aan het trainen voor de show, we gaan er daarom ook vanuit dat alle leerlingen ook meedoen aan de show. Mocht je echt niet kunnen of het toch niet zien zitten, geen probleem maar zou je dit dan zo snel mogelijk door willen geven? Dan kunnen we daar rekening mee houden bij het oefenen en de budgettering. Alvast bedankt! Zijn er vragen? Aarzel niet om ons een mailtje te sturen.

Met vriendelijke groet namens het hele DanZation!team,

Babs Vreman

indeling eindshow 2021 groepen db odijk wijk

indeling eindshow 2021 groepen zeist

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze nieuwsbrief

Volg DanZation!